Blog

Zomervakantie blog – dag 1

Voor ons is de zomervakantie aangebroken! Gisteren was de officiële eerste dag: Yara hoefde niet naar school. Heerlijk om even geen wekker te zetten of gehaast broodjes te smeren. Toch was het even wennen om het ritme los te laten. Peuter Manoah moest wennen dat Yara thuis was en daagde haar de hele tijd uit. Yara was nog moe van afgelopen week en had geen zin in Manoahs gestoei. ‘Mama, Manoah raakt mij aan!’ of zelfs ‘Manoah kijkt naar mij!’ Oei, als dit de hele vakantie doorgaat, ben ik over 6 weken overspannen…

We zijn deze dag thuis gebleven: we hebben rustig boekjes gelezen, met zand gespeeld, een filmpje gekeken en in het zwembadje op het achterplein gespeeld met de buurkinderen.

Hoogtepunt waren de proefjes met bakingsoda en azijn. Ik raakte geinspireerd door het boek ‘Speel!’ van Nathalie de Martelaere om kinderen slim te laten spelen en ontdekken. Een proefje met verschillende vloeistoffen werkt ook ontprikkelend. Het was een momentje om rustig samen aan tafel te zitten en ons te verwonderen.  Hoe kan je met minder vloeistoffen toch het glaasje laten overlopen?

Morgen proberen we wat meer structuur in de dag te brengen via het dagschema dat ik vorige vakantie voor Yara heb gemaakt. Ook gaan we er eventjes op uit.

2 gedachten over “Zomervakantie blog – dag 1”

  1. Bedankt Ina!! Ik vind het heel leuk om jou en jullie te volgen. Ook fijn dat ik zo op de hoogte blijf van jullie 😘

    Lieve groetjes, Helen ❤️‍🩹

    >

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie