Blog, Recepten

Laagjes ontbijt met havermout, chiazaad en fruit

In het weekend vind ik het leuk iets uitgebreider te ontbijten. Het maken ervan moet niet te lang duren, omdat er een peuter meekijkt die ‘ochtends wel trek heeft. Voor dit recept doe ik daarom ’s avonds al wat kleine voorbereidingen. De ochtend zelf hoef ik het alleen af te maken. Lekker, gezond en ziet er nog leuk uit ook, toch?

Wat heb je nodig? (Ingrediënten)

Voor 2 glazen:

  • 80 gram havermout
  • 1 banaan
  • 2 eetlepels chiazaadjes
  • 100 gram yoghurt of kwark
  • fruit (zoveel als je wilt;)

Hoe maak je het? (Bereidingswijze)

De avond ervoor

Als eerste doe je een kleine eetlepel chiazaadjes per persoon in een bakje water. De zaadjes moeten goed onder water staan. Roer er kaneel en eventueel honing doorheen. In een gesloten potje of bakje kun je ze een nacht in de koelkast laten staan. De zaadjes zuigen zich vol met water, waardoor je na een paar uur een soort chiapudding krijgt.

De dag zelf

Dit ontbijtje is mooi in glazen of doorzichtige bekers.

Voor de eerste laag gebruik je havermout. Om de havermout zacht te maken, giet je er kokend water over totdat het net onder water staat. Laat het 2 minuutjes staan.

Ondertussen prak je een banaan fijn met een vork op een bord of snijplank. Als de havermout zacht is, kun je de banaan met de havermout mixen. Dit is het eerste laagje in de glazen.

Als tweede laag voeg je de kwark of yoghurt toe.

Voor de derde laag heb je de chizaadjes uit de koelkast nodig. Voeg ze toe bovenop de yoghurt of kwark. Omdat het nu een soort pudding is, blijft het mooi op de yoghurt liggen.

Voor de laatste laag pureer de helft van het zomerfruit tot een dikke smoothi. Je kan hier eventueel een lepel water bij doen. Dit geeft een mooie kleur aan de toplaag van het ontbijt. Top het af met hele vruchten. Je kunt er ook zonnebloempitjes of andere zaadjes aan toe voegen.

Eet smakelijk!

Een gedachte over “Laagjes ontbijt met havermout, chiazaad en fruit”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s