Recepten

Noten snackje voor kleine kinderen

Noten zijn gezond. Verschillende onderzoeken laten zien dat mensen die iedere dag een handje (ongezouten) noten eten gezonder en slanker zijn. Toch eten de meeste kleine kinderen niet veel noten. Noten zijn ook hard om zo te eten. Naast de pindakaas die Yara wel op haar brood lust, hebben we iets anders ontdekt om lekker nootjes te eten: gezonde snackballetjes!

Voor deze notenballetjes hoef je alleen wat ingrediënten in de blender te doen en er daarna balletjes van te draaien. Walnoten of pecannoten zijn minder hard en gaan goed in de blender.

Ook doe ik er cacaopoeder en kaneel door. Deze zijn niet alleen voor de smaak. Wist je dat in (rauwe) cacao gezonde mineralen zoals magnesium zitten? In kaneel zitten gezonde stoffen die onder andere je bloedsuikerspiegel helpen stabiel te houden. Vooral in combinatie met zoet fruit is dit erg handig.

Wat heb je nodig? (Ingrediënten)

  • 75 gram dadels – zonder pitten
  • 75 gram wal- of pecan noten
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel cacao poeder
  • 1 theelepel kaneel
  • Geraspte kokos

Hoe maak je het? (Bereidingswijze)

Doe alle ingrediënten, behalve de kokossnippers, in de blender totdat het een plakkerig deegje word. Strooi de kokossnippers op een bord. Van het plakkerige deegje maak je kleine balletjes die je door de kokossnippers rolt.

Nadat ik alles in de blender heb gedaan, helpt Yara graag mee met het draaien van de balletjes. Een gezellige activiteit samen. Tussendoor stopt Yara graag wat balletjes in haar mond. (daarom maken we de balletjes als het snacktijd is, heeft ze meteen haar snackje gehad). Zo weet ik meteen dat ze zijn goedgekeurd. Wel houden we genoeg balletjes over om in de koelkast te bewaren en de dagen daarna van te eten.

Kokos en noten snack
mmm!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s