Blog

Genietmomentjes deel 2

Wat leuk om te zien dat de genietmomentjes van vorige week het meest gelezen artikel is op deze blog tot nu toe. Ik vond het zelf ook erg leuk om te schrijven, daarom deze week een vervolg! 

Afgelopen week beleefden we ook genoeg momentjes om van te genieten…ik neem jullie mee!

Ik vind het heerlijk om minstens een keer per week de natuur op te zoeken. In de natuur kom ik vaak tot rust en kan ik mijn hoofd leeg maken. Afgelopen week ging ik samen met Yara naar het bos. Daar werd Yara wel blij van: enthousiast raapte ze ieder bijzonder blaadje of beukennootje op. ‘Kijk!’ Alle ‘bijzondere’ blaadjes en beukennootjes kwamen op een plek terecht. Daar hebben we een toren van de blaadjes gebouwd. Het werd niet zo hoog, maar een toren van blaadjes bouwen was al bijzonder genoeg. En we hebben samen genoten!

Haar broek en schoenen konden daarna wel een wasbeurt gebruiken…

Toren van blaadjes en vieze schoenen
De toren van blaadjes met Yara’s schoenen….

Onderweg naar het bos of de hei fietsen we langs boerderijen. De kleinere boerderijtjes hebben regelmatig een bord aan de weg met daarop producten die te koop zijn. Bijvoorbeeld: ‘Eieren te koop!’ Dit keer lagen er courgettes bij een boerderijtje. Er stond een spaarpot bij om te betalen. We hebben een grote gele courgette gekocht. Wel handig om zo onderweg wat mee te kunnen nemen. Best schattig om zo een klein boodschapje te doen toch? Thuis heb ik de courgette in een pinda-curry verwerkt. mmm!

Courgette's te koop
De courgette – markt 🙂

Woensdagochtend kwam ons buurmeisje spelen. Ze is al wat ouder dan Yara, maar toch kunnen ze leuk met elkaar overweg. Terwijl ze samen aan het spelen waren, kon ik even videobellen met mijn zusje in Nieuw-Zeeland. In de zandbak maakten ze rondjes op bekertjes. ‘Ijsjes te koop!’ riep ons buurmeisje. De zandijsjes waren gratis te koop en ik mocht er heel veel eten.’ Nou ja, spelen dat ik het ging op eten. Na ieder ijsje giechelden ze allebei. Een gezellig ontspannen ochtendje! De volgende dag riep Yara nog ‘Ijsje…koop!’

In de zandbak
Gezelligheid in de zandbak

Deze Atalanta vlinder kwam ons huis binnen fladderen. Hij vloog tegen het raam aan en bleef wat suffig zitten. In een bakje met een bord erop heb ik hem gevangen en buiten rustig op een bloem gezet. Hij bleef even zitten, zodat ik hem mooi op de foto kon zetten. Daarna fladderde hij verder.

Atalanta
Atalanta

Zondagmiddag ging ik naar een gezellige picknick! Heerlijk buiten in het zonnetje rondom een grote picknicktafel. Iedereen had wat lekkers meegenomen en de tafel stond vol met broodjes, koekjes, taart en drinken. Een aantal mannen ging voetballen en de rest bleef gezellig kletsen. De picknick was als jaar afsluiting van het jongerenwerk van onze gemeente. Samen met de andere jongerencoaches blikten we terug en ook vooruit. Ik heb afscheid genomen als jongerencoach. Ik heb dit 4 jaar met plezier gedaan, maar was toe aan iets anders. Nadat ik had aangegeven te willen stoppen, werd ik benaderd door iemand uit het jeugdpastoraat. Of ik komend jaar wil meedraaien? In september ga ik meekijken of dit wat voor me is. Ik ben benieuwd. Dit was in ieder geval een goede afsluiting!

Presentje
Een presentje bij de afsluiting

Toen Yara op bed lag, hebben Paul en ik genoten van een goed glas witte wijn. Ja, echt goede witte wijn. Paul had tegen zijn baas op zijn werk gezegd dat hij alleen rode wijn lekker vind. Zijn baas was daar echt niet mee een. Om het tegendeel te bewijzen dat wit ook lekker kan zijn, kreeg Paul een fles witte wijn mee naar huis. Die baas heeft gelijk hoor… deze witte wijn was inderdaad erg goed.

Witte wijn
Deze wijn is fijn!

Waar hebben jullie van genoten afgelopen week?

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s