Blog

Genietmomentjes van afgelopen week

We leven in een tijd waarin veel gebeurd. Tussen alle nare dingen is het ook goed om te beseffen waar we dankbaar voor zijn. Niet om al het negatieve wat gebeurd te vergeten, maar weer bewust te zijn dat er ook mooie dingen gebeuren. Om stil te staan, geniet momentjes te koesteren en dankbaar te zijn.

Dit zijn mijn genietmomentjes van afgelopen week.

Maandag werkte ik thuis. De afgelopen tijd heb ik veel reizen moeten uitstellen of annuleren, waardoor het nu rustiger is. Tijdens de lunchpauze heb ik een wandeling op de hei gemaakt. Het was heerlijk weer en de hei begint in bloei te komen.

Kijk nou die paarse heidebloempjes!

Dinsdag dronk ik thee met een vriendin en mocht Yara mee. Wat gezellig! Yara vond vooral de hond het leukst.

Yara probeert sinds kort te tellen.  De cijfers kent ze nu een beetje, alleen de volgorde is wat lastig. ‘Een… tjee (=twee)…. Zeven!….. Ach (=acht)…. Vijf!’ Toch nog maar blijven oefenen. Ik vind het mooi te zien en horen dat ze zoveel leert.

Woensdag zette ik een kopje thee en belde iemand uit de kerk om wat te vragen. Sinds we niet meer wekelijks bij elkaar komen, had ik haar niet meer gezien of gesproken. Dat ‘eventjes bellen’ werd een uitgebreid gezellig telefoongesprek. Soms is het zo normaal om iemand iedere week te zien en vergeet je hoe waardevol dat is. Zo fijn om weer bij te praten! (en gelukkig deed Yara een extra lang middag dutje die middag 😉 )

Een ontspannen gesprek met een kopje thee met bessen en jasmijn….mmm!

Donderdag genoot ik na een kantoordag van wat er in de tuin bloeit. De regen heeft de planten goed gedaan. De cherrytomaatjes beginnen te groeien! Ik heb ze een beetje later gepland dan anders, maar toch komen hier de mini-tomaatjes.

Een echt mini-tomaatje in de tuin

Vrijdag had ik zelfs tijd om een boek te lezen. Dit is het boek  ‘Leven zonder afval’ van Emily-Jane Townley. In dit boek beschrijft ze hoe je simpel je eigen afvalberg kan verminderen. Er zitten veel praktische tips in en is met humor geschreven. Ik vind het een inspirerend boek. Misschien schrijf ik er binnenkort meer over.

Tijd voor een interessant boek

Zaterdagochtend hebben we met z’n drietjes rustig ontbeten. Paul heeft lekkere cappuccino gemaakt en Yara kreeg opgeklopte melk met een beetje kaneel en cacao. Wat een fijne start van de dag.

Twee leuke mensen in de achtertuin 😉

Later die dag hadden we een familie verjaardag in de achtertuin met lekkere soep en broodjes. Wat fijn dat dit weer met elkaar kan!

Een gedachte over “Genietmomentjes van afgelopen week”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s