Recepten

Genieten met verse muntthee

Afgelopen weken heb ik veel thuis gewerkt. Door de coronamaatregelen moesten Paul en ik allebei thuis werken, terwijl Yara altijd thuis was. Het was chaotisch om proberen te werken met een peuter om je heen. Er was nauwelijks schakeltijd tussen werken en zorgen. Hoewel Yara goed zelf kan spelen, raakte ze verveeld en voelde ik me soms een activiteitenbegeleidster om elke keer wat nieuws te verzinnen.

Maar de peuteropvang is weer open en Paul werkt weer een paar dagen op kantoor. Dus ik heb het hele huis een dag voor mezelf. In een stil huis zijn er geen collega’s om me heen, maar wel online vergaderingen. En als die voorbij zijn, is het weer stil. Stilte om door te kunnen werken.

En ook om te genieten van een kop thee met verse munt geplukt uit de tuin. Deze hebben we op het kantoor dan weer niet.

Verse munt

We hebben 2 soorten munt in de tuin. De eerste (Marokkaanse munt) hebben we 3 jaar geleden gepland en komt ieder jaar groter terug. Het lijkt wel onkruid, hoe het overal doorheen groeit. De volgende keer zetten we munt met pot en al in de tuin, zodat het niet overal doorheen groeit.

Verse muntthee

Voor 1 kop thee:

  • Gekookt water
  • 1 of 2 takjes gewassen munt.
  • Een paar druppels citroensap
  • Evt. honing om het zoet te maken
  • Evt een plakje gember om een pittigere smaak te krijgen.

Laat het gekookte water iets afkoelen voordat je de munt er in doet, zodat de smaak beter uit komt.

Verfrissend Muntwater

Met warm weer drinken we graag water met een smaakje. Dit is gezonder dan een zoet sapje en met munt lekker verfrissend. Ik zet een kan met water met verse ingrediënten in de koelkast, zodat we er regelmatig van kunnen drinken. Na een dag is de kan vaak wel leeg.

IJsthee

Van de verse muntthee zoals beschreven hierboven, kun je ook een hele kan maken. Laat het afkoelen of doe er wat koud water bij. Eventueel kan er nog extra citroen- of limoensap bij. Laat het een paar uur in de koelkast afkoelen.

Doe met het inschenken in een glas er wat ijsklontjes bij en het is eigengemaakte ijsthee!

Muntwater

Vul een kan met water. Voor een liter voeg je ongeveer 4 grote takjes munt toe.

Ik vind het ook lekker met 3 plakjes komkommer en 2 takjes verse dille.

Een gedachte over “Genieten met verse muntthee”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s